Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation

Alt om Travligaen

Travligaen_1000
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter

TRAVLIGA STILLINGER:

Klik HER for stillingen i Travligaerne pr. 16. november (finaler i Odense fredag 1. december).

Hvad er Travligaen - OBS! Nye klasser fra 2023!

Travligaen er sportens nye eliteserie. Målsætningen er at sikre attraktive startmuligheder for landets bedste klasseheste, og at give publikum og spillere en genkendelighed i forhold til et stærkt sportsprodukt. Travligaen er bygget op efter det internationalt kendte mønster med indledende afdelinger i forskellige klasser, som giver kvalificering til finaler, hvor præmiesummen er markant højere end i "normale" løb.

Travligaen er delt op i fem klasser Liga 1: En klasse der er for for alle heste uanset deres indtjening Liga 2: For heste med højst 700.000 kr. indvundet. Liga 3: For heste med højst 400.000 kr. indvundet. Liga 4: For heste med højst 200.000 kr. indvundet. Liga 5: For heste med højst 100.000 kr. indvundet.

Regler

Der afvikles indledende afdelinger i alle ligaerne. For alle ligaerne gælder det, at der gives point efter følgende skala i de indledende afdelinger: 25-12-8-6-4 point til de fem først placerede heste – samt 1 point til øvrige startende. Ved et evt. dødt løb gives der point efter den opnåede placering, hvilket vil sige, at der ved dødt løb på førstepladsen gives 25 point til alle de først placerede heste uanset om der er tale om to, tre eller flere heste der løber dødt løb. Dette system gælder ligeledes ved dødt løb på en af de øvrige pointgivende placeringer.

Alle de indledende afdelinger der afvikles op til en finale giver point. Når finalen i en liga er afviklet starter alle heste igen med 0 point i den pågældende liga. I de indledende afdelinger udtages hestene efter reglerne for udvælgelse af heste til ordinære løb. Hestene med flest point fra de indledende afdelinger har fortrinsret til start i finalerne – ved pointlighed gives der fordel til hesten/e med flest startpoint, derefter lodtrækning. For at kunne starte i en finale i de respektive ligaer skal hesten have point fra en indledende afdeling i den pågældende liga.

For liga 1 gælder dog følgende regel: Bliver der ikke inden startmeldingsfristens udløb til en finale i liga 1 startmeldt 12 heste (eller hvor mange heste der måtte være det maksimale antal) med point fra de indledende afdelinger er der åbent for startmelding af alle øvrige heste, der opfylder løbets proposition (som udtages efter reglerne for udvælgelse af heste til ordinære løb). Disse heste skal ligeledes startmeldes efter gældende regler og kommer derefter med i lodtrækningen om startpladserne i løbet.

For alle ligaer gælder følgende: For heste der har optjent point i en indledende afdeling gælder det, at de må starte i finalen for denne liga uanset om deres startpræmiesum i tiden mellem den indledende afdeling og finalen er gået ”over” ligaens grundlag (såfremt hesten har point nok til at komme med i finalen). Hvis en hest opnår point i flere ligaer må kredsen omkring hesten frit vælge, hvilken finale de ønsker at deltage i (såfremt hesten har point nok til at komme med i finalen).

For liga 1 gælder det endvidere specielt, at ikke alle pladser i finalen pr. automatik besættes efter point i de indledende afdelinger. Antallet af pladser efter point vil/kan være beskrevet særskilt for hver finale.Tilbage til toppen