Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation

Månedens Hesteejer i juni: Michael Thorup & Camilla Merrild

Shaggy, Ejere_KM Foto
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
23. juli 2014 12:00

Dansk Hestevæddeløb har kåret Michael Thorup & Camilla Merrild som ”Månedens Hesteejere” i juni.

Parret havde en jubeldag på DM for Hopper-dagen på Fyens Væddeløbsbane søndag 15. juni, hvor begge staldens løbsheste vandt travligaløb.

”Stjernen” i stalden Shaggy sejrede i 15,2/2140 meter auto i en indledende afdeling af liga 4, mens ”slideren” i stalden Photo Gardenia vandt et liga 3 løb på 15,0/2140 meter auto.

Og første spørgsmål til Michael, som besvarede telefonen, da Dansk Hestevæddeløb ringede for at lykønske parret var ganske nærliggende, at høre hvordan parret havde oplevet dagen?

Hertil fortæller Michael ”Jamen, vi kørte hjemmefra om morgen forholdsvis optimistiske, da begge heste virkede friske og veltilpasse i træningen. Faktisk fornemmede jeg, at Photo Gardenia kunne levere en toppræstation, da han havde virket ekstra motiveret og fin i træningen, mens Shaggy jo havde dokumenteret topform og var blandt forhåndsfavoritterne” starter Michael Thorup.

SHAGGY

Glæder og skuffelser

"At det hele så endte med 2 sejre i 2 starter var intet mindre en fantastisk og det er uden tvivl den bedste og største dag, vi har haft med vores heste i vores tid inden for sporten”, jubler Michael og fortsætter

”Shaggy har i hele karrieren vist et stort talent og viste det bestemt også i glimt i 4-års sæsonen med flotte sejre men desværre også mange galopper. Vi gik selvfølgelig ind i 4-års sæsonen med samme drømme og forhåbninger som alle andre hesteejere og trænere med en talentfuld 4-åring og sæsonen startede også ganske lovende med flere sejre. Men henover sommeren fungerede det ikke rigtig for Shaggy og han måtte en tur omkring prøveløb inden Derbykvalifikationen. Og i selve Derbyprøven galoperede han og det var en enorm skuffelse for både Camilla og jeg”.

”At han så viste en enorm fart efter galoppen var jo en ringe trøst i minutterne efter Derbyprøven. Jeg havde dog hele tiden på fornemmelsen, at med tiden ville Shaggy blive mere ”færdigudvilket” og forhåbentlig ville det betyde færre galopper, og efter en god lang vinterpause og grundigt tjek af dyrlæge Flemming Reinholdt, har vi virkelig set Shaggy folde sig ud i denne sæson med 4 sejre indtil videre” forklarer Michael.

Når man taler med Michael Thorup fornemmer man virkelig en mand der brænder for sporten og som går op i sine heste med liv og sjæl og det samme er tilfældet for kæresten Camilla fortæller Michael.

”ja, havde det ikke været for Camilla så havde Photo Gardenia ikke stået i vores stald i dag, da jeg synes han var utrolig besværelig at have med at gøre. Jeg vil næsten betegne ham som en ADHD-hest, da der virkelig er krudt i ham. Da han samtidig ikke ville køre i trailer i starten af karrieren, så synes jeg det virkede som den nemmeste løsning, at skille sig af med ham. Men her gjorde jeg regning uden Camilla, for Photo Gardenia er helt klart hendes øjesten, og efterhånden har han lært at køre i trailer, bare han har en selskabshest med på turen”

PHOTOGARDENIA

 

Familieprojekt

At Camilla også har lidt at skulle have sagt er måske ikke så underligt, da både Camilla og hendes familie har en hel central rolle omkring hesteholdet. Navnet Hammerthor Poolcenter kender de fleste travinteresserede og mens Camilla arbejder som daglig leder på stedet, så ejes det stadigvæk af hendes forældre.

Hammerthor Poolcenter spillede også en vigtig rolle omkring da Michael og Camilla mødte hinanden.

”Jeg kunne huske Camilla fra tilbage fra Skive Trav, dengang hvor hendes familie havde hesten Mystic Pride, der vandt sejre på stribe for Jan Hansen – men det var først da jeg begyndte at komme på Hammerthor Poolcenter for at træne nogle af John E. Andersens (Randers Trailer) heste, at vi rigtig lærte hinanden at kende for efterhånden 10 år siden” erindrer Michael.

Michael fortæller videre ”Hammerthor Poolcenter er et rigtig familieprojekt og planerne er på sigt, at Camilla skal overtage stedet, men indtil da hjælpes vi alle af med at få det til at fungere. Camillas forældre har bygget en aftægtsbolig på den anden side af vejen, så de altid er klar med en hjælpende hånd uanset om det er arbejde eller med hjælp til pasning af børn. Det samme kan siges om Camillas søskende som altid er flinke til at give en hånd med i ferietider og lignende. ”

Travet som hobby

Efter snakken har rundet Hammerthor Poolcenter kommer Michael selv ind på stedets betydning for træningen af parrets heste.

”Faktisk så ser mine startheste slet ikke en travbane i mellem starterne. Jeg svømmetræner dem her på stedet, hvor jeg samtidig har fået anlagt en træningsbane med en lige strækning på 350 meter. Her får Shaggy og Photo Gardenia deres intervaller imellem starterne og det fungerer virkelig godt”.

At Michael bestemt ikke er nogen novice inden for travsporten fortæller hans CV med tydelige sprog.

”Jeg boede i Støvring da jeg var en lille knægt og min morfar tog mig tit med på travbanen. Han interesserede sig mere for spillet, mens jeg hurtigt blev fanget at hestene. Navnkundige Egon Nørlem boede ikke langt fra os, og efterhånden, som jeg blev opslugt af travsporten begyndte jeg at komme mere og mere i stalden hos ham. Sidenhen har jeg haft ansættelser på Hovhedegård, hos Knud Mønster og jeg har sågar også været en periode hos Bill Reenberg i Italien i slutningen af 90’erne” fortæller Michael og uddyber videre

”Jeg har dog aldrig rigtigt haft ambitioner om at gøre travsporten til min levevej, da jeg kunne se på mange af de nystartede trænere dengang, at selvom de bruge tusindvis af timer i både stalden og på landevejen var det ingen garanti for succes. Det økonomiske udbytte står desværre ikke altid mål med den kæmpe indsats der skal ydes for at få succes i denne sport og derfor valgte jeg at have travsporten på hobbyplan stedet”.

Michael ejer en Jackpotbutik i Herning og har samtidig lidt øvrige projekter omkring ejendomsudlejning og automathjælp inden for spillebranchen, og når der samtidig skal gives en hjælpende hånd med på Hammerthor Poolcenter er der vel ikke tid til meget andet i hverdagen?

”nahh, jeg forsøger nu at få lidt andre aktiviteter lagt ind i programmet, så det hele ikke går op i heste og arbejde. Jeg ynder at fiske, men det er dog sjældent jeg finder tid til det, mens det dog af og til bliver til en løbetur. Fodbold har også min interesse og jeg følger meget med i FC Midtjylland og noterer med glæde at de slog Brøndby 3-1 i Superligapremieren” griner Michael Thorup.

Fremtiden

Samtalen er ved at nå til vejs ende, og her er det nærliggende at høre lidt om fremtidsplanerne for parrets heste.

”Photo Gardenia starter i aften (mandag 21. juli og galoperede desværre og blev uplaceret - red.) mens Shaggy starter efter planen på tirsdag på Jægersro på Hugo Åberg Dagen og det er noget vi ser meget frem til. Vi håber blot at vi kan få det til at passe, så Camilla har mulighed for at komme med, da vi allerhelst vil afsted sammen for at følge vores heste og få oplevelserne sammen” slutter Michael Thorup.