Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Toffifee D vinder Dansk Hoppe Kriterium.Foto: Burt Seeger/U S Photo.

Månedens opdrætter august - Kaj »D« Jensen

Toffifee D_US
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
02. november 2014 18:18

Månedens opdrætter i august måned, blev manden bag »D«-hestene Kaj Jensen fra Ulsted ved Hals.

Valget på den 63-årige nordjyde som august måneds opdrætter bunder bl.a. i, at han havde heste med i alle årets derbyløb. Twilight D (Great Challenger/Quite A Beauty) i Dansk Trav Derby, Toffifee D (Great Challenger/Maigeni) i Dansk Hoppederby og Tequila D (Great Challenger/Soffi Topp) i Derby Consolation. 

Toffifee D overraskede, Twilight D skuffede og Tequila D præsterede som forventet 

Adspurgt om hvordan det var at følge så stor en bedrift fra sidelinjen fortæller Kaj Jensen:

»Det er jo kæmpestort bare det at have hest til start i et enkelt derby og når man så har en med i alle tre derby-løb, kan folk nok selv forestille sig, hvor enormt spændende det var. Jeg var selv til stede på Lunden både lørdag og søndag for at opleve mine heste i aktion. Toffifee D havde været skadet i en længere tid og jeg var ovenud glad for andenpladsen i Hoppederbyet,« siger Kaj Jensen.

Twilight D_US_DerbyprøveTwilight D

»Twilight D, har jeg altid haft store forventninger til og den skuffede mig lidt. Tequila D, havde jeg ikke de store forventninger til, så det blev vel som forventet. Alle tre heste er nu solgt ud af landet og så sent som i sidste uge, vandt Twilight D i Norge, hvor jeg fulgte den på nettet. Skønt var det selvfølgelig at se den vinde, men det der måske glædede mig mest, var, at den var spændt for, som jeg altid har forestillet mig. Der skal helt sikkert nok komme flere sejre til den i Norge«.

Trapper ned på opdrættet

Som opdrætter har Kaj kun været med i gamet i 7-8 år, og selvom resultaterne har været gode, så har Kaj allerede nu valgt at trappe ned igen, da han mener opdrætterne har fået lidt for trange kår at arbejde under.

»For nogle år siden besluttede man, at man ikke længere måtte tilføje en klausul ved salg af heste til bl.a. udlandet, og begrænsede tillige også mulighederne for at få opdrætterprocenter af de indkørte præmier, til kun at gælde i en vis årrække og ikke som tidligere i hele deres løbskarriere. Så når en hest som f.eks. Twilight D, bliver solgt til Norge og vinder løb, får jeg som opdrætter ikke en krone ud af det. Det siger jo sig selv, at det ikke lige animerer mig, til at opdrætte så mange heste mere, da flere og flere opdræt bliver solgt ud af landet,« påpeger Kaj Jensen og tilføjer: 

»Jeg håber der snart vil blive kigget lidt på de regler igen. For som reglerne er nu, kommer jeg kun til at opdrætte en enkelt hest om året. Det bliver desuden til mig selv, da jeg har ”part” i Great Challenger, som gør at jeg kan få et gratis føl pr. år, indtil den ikke lever længere. Aktuelt har jeg tre avlshopper, Lizette Sleipner, Golden Lady og Quite A Beauty, som alle går ude hele året og som bliver fodret med kraft-foder og snakket med hver eneste dag. Det er måske min lille ”hemmelighed” på at lave gode opdræt.«

Første hest var Ajs Hanover

Kaj har været med i travsporten siden 1977, hvor han købte hesten Ajs Hanover. Den præsterede at vinde 9 ud af 10 starter og så var Kaj solgt til travsporten. Sidenhen har han haft mange travheste – og flere gode af slagsen – men Sleipner (Dancer’s Impish/Nitril), vil altid have den største plads i Kajs hjerte. Hesten vandt et hav af løb, hvor bl.a. sejren i Jydsk 4-årings Grand Prix stadig vækker dejlige minder hos mange travelskere.

Derfor efternavnet D

Kajs opdræt er jo velkendt på at have efternavnet D. Det var noget af en tilfældighed at det netop blev bogstavet D, som skulle repræsentere opdrættene fra Kaj Jensen. 

»Jeg ville jo gerne have at mit pseudonym skulle være stald K J (Kaj Jensen), men det var taget, men da jeg tidligere havde en hest ved navn Dempis, så tog jeg forbogstavet derfra. Så man kan vist roligt sige, at det var et tilfælde at det blev bogstavet D, som skulle komme til at repræsentere mig og mine heste.«

Nyder pensionisttilværelsen

Ellers nyder Kaj Jensen tilværelsen som pensionist og det meste af tiden går dagligdagen med at pusle om hestene, så der er ikke så meget tid til andre gøremål og er man engang ”bidt” af en gal travhest, bliver det jo til en livsstil og passion. 

Kaj Jensen har det faktisk bedst med at friste tilværelsen som anonym, men den går nu ikke, når man har opdræt til start i alle årets derby og heldigvis lykkedes det redaktionen, at finde frem til den sindige nordjyde, for at overbringe ham nyheden om, at han var blevet kåret som august måneds opdrætter. Den nyhed vakte naturligvis glæde og Kaj Jensen udtrykker håb om det bedste for dansk travsport i fremtiden.