Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Heidi Vægter Lønborg sammen med Henrik Lønborg og Tail Lights.Foto: US Photo.

Månedens Hesteejer – Heidi V. Lønborg

Lønborg, Heidi Vægter_US
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
18. februar 2015 8:50

Den 5-årige hoppe Tail Lights vandt begge sine starter i januar, og dermed er det Heidi Vægter Lønborg, der af Dansk Hestevæddeløb er kåret som Månedens Hesteejer i januar.

Det er ikke meget som Heidi Vægter Lønborg ikke har været inde over, når det handler om hendes hoppe Tail Lights. Hun var selv med omkring moderen Heppåannalisesbar, og har selv opdrættet og ejer Tail Lights, som ved sejrene i januar blev kørt til sejr af Henrik Lønborg.

”Det kommer da bag på mig med denne kåring, og det havde jeg ikke lige forestillet mig, men det er da dejligt, specielt med tanke på at det ikke er meget jeg har haft de sidste år som har kunnet løbe,” lyder den umiddelbare kommentar fra Heidi Vægter Lønborg, der har været rigtig tilfreds med Tail Lights præstationer efter den er kommet tilbage fra en pause.

”Hun blev slidt op ved Derbytid i fjor, men når man nu har indbetalt til det, prøvede vi at gå linen ud med hende, men det lykkedes ikke. Hun er kommet tilbage nu og har foruden de to sejre, også leveret et par andre gode præstationer, så hun er fin for tiden og virker som en helt anden hest,” fortsætter Heidi Vægter Lønborg.

Tail Lights_Ole Hindby 

Tail Lights vinder en af januar måneds flotte sejre. Her på hjemmebanen i Aarhus med Henrik Lønborg, hvor parret efter en solid afslutning vandt sikkert. Foto: Ole Hindby. 

Er ved at komme efter det

Tail Lights er blevet 5 år, men har blot startet 15 gange i karrieren, der startede med et par starter som 3-åring, hvor hoppen begge gange galopperede. Det er blevet til 5 sejre totalt og en indtjening 45.250 kr.

”Hun var længe om det som unghest, men pludseligt begyndte det at flaske sig lidt efter vi faktisk da Tail Lights var vores egen, tilsidesatte hende lidt. Det er siden bare blevet bedre og bedre, selvom hun ikke er så ”fleksibel” og gerne vil bestemme det meste. Hun går derfor med pulleplade og raymond-tjek, så jeg håber da på et tidspunt, at vi kan pille udstyret af, for det ser jo ikke så pænt ud,” fortæller Heidi Vægter Lønborg, der også fortæller om en hoppe, der kan være svær at stoppe, hvis ikke man er opmærksom.

”Jeg mistede en klar sejr med hende i Aalborg sidste år, da jeg mod slutningen af sidste sving lige skulle trække vattet. Det var første gang hun prøvede det og der kunne jeg nærmest ikke efterfølgende få stop på hende. Det er ikke sådan at hun er en ”skør kugle”, men er bare en smule bagsky og derfor skal hun også efter et løb lige have vat i ørene igen, for at holde sig rolig. Pullepladen bruger vi som en sikkerhed, da hun i en start på Lunden, var ved at kvæle sig, men hun er blevet bedre på alle områder,” forklarer Heidi Vægter Lønborg.

Tøsen Højgård_Ole Hindby 

Heidi Vægter Lønborg først over stregen med Tøsen Højgård på en varm sommerdag på hjemmebanen. Her i vinterperioden bliver det ikke til mange køreture for den travle frisør. Foto: Ole Hindby. 

Vil gerne køre flere løb

Heidi Vægter Lønborg er en travl kvinde med egen frisørsalon, så hun har ikke problemer med at få tiden til at gå, når der også er heste hjemme på familien Lønborgs gård, der skal passes.

”Jeg elsker at køre væddeløb, men skal også passe frisøren, hvor vi har travlt, så det er ikke blevet til så meget de sidste år, som jeg egentlig gerne ville. Dog skal det med at jeg ofte fryser om fingrene om vinteren og samtidigt heller ikke mere har samme styrke i armene. Men, jeg er jo heller ikke 25 år mere, og hvor jeg før i tiden var ligeglad med, hvilke heste jeg skulle ud med, vælger jeg mere hvem det bliver nu,” forklarer Heidi Vægter Lønborg, der bare to gange har kørt Tail Lights, men gerne vil ud flere gange med hende.

”Vi mistede som nævnt sejren i Aalborg i fjor og siden kørte jeg Tail Lights, da hun blev nummer to hjemme i Aarhus i december, men jeg skal helt sikkert ud med hende, hvis der kommer nogle passende opgaver hende, hvor jeg også kan nå at komme til væddeløb, for det kunne være sjovt at prøve at vinde med hende,” fortsætter Heidi Vægter Lønborg, der roser sin mand Henrik Lønborg for de træningsforhold, der er hjemme på gården.

”Henrik har lavet vores galopbane om, så den er drænet mere og givet den mere sand, hvilket betyder at vi kan bruge banen både til at køre hestene i, samt galoptræne dem. Det betyder at en hest som Tail Lights aldrig går banejob, da hun kan passe alt hun skal hjemme på gården, hvor det ikke er så meget jeg når at være med, så alle roserne skal gå til Louise Sørensen og Henrik, der har helt styr på det hele.”

Tail Lights_Lunden1_US 

Tail Lights på Charlottenlund Travbane i føring for et løb som den senere vandt uden de store problemer. Foto: US Photo. 

Fremtiden for Tail Lights

Selvom Tail Lights er i gang med løbskarrieren nu, så kunne hun bestemt også være et emne som følhoppe hos familien Lønborg, men det er dog ikke noget der endnu er planlagt.

”Hun skal starte på når der er passende opgaver, men jeg passer på hende, så hun skal ikke ud med uge, da jeg ikke synes vi skal drive rovdrift på hende. Jeg er nok lidt for blød og sød ved hestene, men selvom hun ikke ville være den dummeste følhoppe, så kan jeg da ikke afvise, at hun bliver solgt, hvis der kommer det rette bud. Men, ellers tror jeg vi prøver hende i Sverige, hvis hun fortsætter de gode resultater og udviklingen,” lyder det fra Heidi Vægter Lønborg, der selv havde moderen til Tail Lights, Heppåannalisesbar.

”Ejeren blev syg og skulle af med hende, så vi overtog hende. De første par afkom som Heppåannalisesbar havde ikke rigtigt duet, så vi valgte From Above som hingst til hende, da vi gerne ville have lidt styrke i hende, hvilket det bestemt også virker til at hun har.

Nanny Fine_US Photo 

Efter en fantastisk løbskarriere er det nu avlen, der venter for Nanny Fine. Hoppen er nu overtaget af familien Lønborg og Nanny Fine foler efter planen i marts med sit første afkom. Foto: US Photo. 

Stadig masser at avle på

Mens mange opdrættere skærer ned i hoppebestanden, synes det bestemt ikke at være tilfældet med familien Lønborg, der har en del avlshopper.

”Der er da lidt at se til, men vi synes det er spændende og har lige pt. fire følhopper som vi alle forventer os meget af. Nanny Fine har vi overtaget og hun venter sit første føl i marts med Explosive Matter som far. Desuden har vi Merry New, Polly Langkjær og Elusive Shine, der alle er i fol ved gode hingste, så vi prøver at hænge på og for at få nogle føl der er salgsbare, er man nød til at bruge gode hingste til hopperne,” slutter Heidi Vægter Lønborg. 

Close Ups på Tail Lights i januar

Aarhus – 16. januar 2015

10 TAIL LIGHTS tredje par udvendigt. Forbedrede sig fremad i tredje spor med 800 meter tilbage og rundede frem til føring den sidste halvbane. Var siden en ganske let vinder efter en fin præstation. 

Aalborg – 31. januar 2015

6 TAIL LIGHTS startede rimeligt uden at være spidsaktuel, men endte som fjerde hest kort som første hest i andet spor, men siden i slutningen af første sving ned indvendigt som fjerde. Efter 500 meter igen ud som første hest i andet spor på afstand. Kom bedre med og kunne overtage føringen de sidste 500 meter. Vandt sikkert og bare bedst. Fortsætter udviklingen.

Af Carsten Rabjerg.

Danske hesteejere skal bringes endnu mere i fokus. Derfor hædrer Dansk Hestevæddeløb ”Månedens Hesteejer” hver eneste måned. Med hædringen følger en erkendtlighed og en fotoramme.

Månedens Hesteejer kåres ud fra følgende kriterier:

"Hesteejeren har hest/heste i dansk træning. Hædring kan både finde sted ud fra sportslige resultater opnået af en eller flere af hesteejerens heste, men kan også finde sted ud fra andre kriterier såsom et stort engagement i travsporten, et stort arbejde med at udbrede kendskabet til sporten eller en anden form for positiv påvirkning/udbredelse af travsporten."