Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Kim Kirkegaard med United K K, der har fået en flot start på karrieren.

Månedens Opdrætter januar: Kim Kirkegaard

Kirkegaard, Kim
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
02. marts 2015 22:00

Fire opdrættersejre i januar var det der skulle til for at den kun 20-årige Kim Kirkegaard er kåret som Månedens Opdrætter af Dansk Hestevæddeløb. Hestene United, Racing Carmody  og Power – alle med K K efter deres navne, var dem der sikrede den unge opdrætter succesen. 

Mange af de unge har travlt med tilværelsen, hvor skole, uddannelse og sociale relationer skal plejes og nås i et travlt program, men heldigvis er der også nogle, hvor der bliver tid til en del stunder sammen med hestene.

Kim Kirkegaard fra Vemb er en af disse. Netop uddannet som klejnsmed og nu som 20-årig kåret som Månedens Opdrætter i januar 2015.

Tre forskellige heste opdrættet af Kim Kirkegaard var alle på vinderpladsen i januar, og samlet vandt disse K K-heste fire sejre.

United K K vandt to gange og så var Racing Carmody K K og Power K K også på vinderpladsen, så man forstår at den unge opdrætter var tilfreds med indledningen på året.

”Det var en dejlig oplevelse at se hestene vinde løbene, og følelsen efter det er gået godt for hestene, er noget som er vigtigt – for det at se K K-hestene i løb live og på tv, er bare specielt når de stå vinder deres løb,” fortæller Kim Kirkegaard, der dog ikke vil tage æren alene for den store succes med K K –hestene.

”Jeg har det sammen med min far, som har hestene hjemme på gården, mens jeg selv bor inde i byen. Der har de sidste fire år været rigtigt travlt, da jeg netop er uddannet som klejnsmed, så det har været hjem fra arbejde i hverdagene, for at nå at træne heste og siden bruge lidt mere tid på dem i weekenden, men jeg trives med det”, fortsætter Kim Kirkegaard. United K K, Ole Hindby

United K K har fået en flot start på karrieren, og ses her vinde i januar på NKI Racing Arena i Aalborg med Gordon Dahl, som Kim Kirkegaard gerne bruger som kusk bag hestene. Foto: Ole Hindby. 

Startede tidligt med hestene

Kim Kirkegaard startede rimeligt tidligt med interessen for hestene, og var heller ikke så gammel, før han for alvor begyndte at bruge meget tid på dem.

”Jeg startede ved 10-års alderen, hvor jeg kom hos Knud Christensen på Stutteri Flamingo. Min første hest fik jeg få år senere. Det var Nala som vi selv har opdrættet. Min far mente jeg var for ung til det med hestene, men det mente Knud ikke. Siden gik det bare af sted og der kom flere og flere heste til,” lyder det fra Kim Kirkegaard, der siden sammen med faderen fik hestene hjem på deres egen gård.

”Vi fik bygget stald og indkøbt vogne mm. – efterfølgende har vi haft meget stor glæde af hestene, og jeg elsker at køre med dem. Det at træne med en hest i godt vejr er fantastisk, men man plejer jo også at sige, at de bedste heste laver man når man træner dem i dårligt vejr, så jeg trives med alt omkring hestene,” fortsætter Kim Kirkegaard, der sammen med faderen i øjeblikket har rigeligt med heste at koncentrere sig om.

”Vi har i øjeblikket United K K, Power K K, en følhoppe, en helsøster til United K K som er den sidste efter Carmody Lobell, og endelig en B’er efter Kanonis Lobell, så der er nok at se til.”

Mod på mere, men ikke at køre væddeløb

K K-hestene er jo efter initialerne hos Kim Kirkegaard, og selvom han tidligt var i gang med hestene og også tidligt startede med at køre væddeløb, så er det ikke det der trækker mere.

”Jeg kørte et par løb for nu fire år siden med Power K K, men jeg synes man blev ”hamret” lidt ned, hvis man lavede fejl og jeg mistede lysten til at køre løbene selv. Jeg elsker træningen med dem og faktisk også at gøre hestene klar, for siden at overlade dem til andre kuske, der så gerne efterfølgende skulle være tilfredse med de heste som vi overlader til dem,” forklarer Kim Kirkegaard, der heller ikke lægger skjul på, hvem der er førstekusk hos ham og faderen.

”Vi har et godt samarbejde med Gordon Dahl, der også helst skal ud med vore heste. Gordon har hjulpet os meget og har så stor rutine, at han efter et løb, kan forklare hvad der evt. ikke er gået efter planen og som skal rettes til. Gordon har ”satme” kørt og vurderet nogle hesten gennem sit liv, og er altid klar til at fortælle os, hvad der evt. skal rettes til næste gang. Det synes vi meget om i stedet for en kusk, der bare smider linerne og haster videre,” siger Kim Kirkegaard.

Racing Carmody K K, Ole Hindby 

Racing Carmody K K er opdrættet af Kim Kirkegaard, der så hesten vinde en fremragende sejr i januar i Aalborg med Kasper K. Andersen. Trods et hårdt løb vandt hesten sikkert på en toptid. Foto: Ole Hindby.

Forventninger er høje

Med en start på 2015 som den Kim Kirkegaard har fået, kan man ikke fortænke den unge opdrætter i at have mod på mere.

”Jeg vil starte med at sige, at en af de ting jeg ikke pt. har mod på, er at komme i gang med at køre væddeløb igen, men jeg er jo stadig ung, og det kan sagtens ændre sig.”

”Ellers glæder jeg mig specielt meget til at følge en hest som United  K K. Jeg har aldrig kørt en hest som den, så den håber vi fortsætter rækken af gode præstationer og stadig vil udvikle, for den virker til at have potentiale. Der har været et par bud efter den, men vi beholder den, da det er dejligt at have en hest, som giver os oplevelser som dem vi allerede har fået med United K K,” slutter Kim Kirkegaard.

Close Ups på Kim Kirkegaards hestes sejre i januar

Skive – 2. januar 2015

5 UNITED K K søgte fint med indvendigt som tredje og siden med 900 meter tilbage ud i andet par udvendigt. Midt i sidste sving fremad i tredje spor, men havde langt frem til den førende. Sluttede godt af og vandt sikkert efter en fin debut. 

Aalborg – 15. januar 2015

7 RACING CARMODY K K hurtig fra start og fremad ude i tredje spor, inden den i slutningen af første sving endte som første hest i andet spor. Sad der indtil den kunne presse sig til føring i starten af sidste sving. Vandt siden sikkert efter en markant forbedret præstation. Var skoet om til denne start. Imponerede. 

Skive – 23. januar 2015

8 POWER K K fint fra start og tidligt fremme i tredje par udvendigt. Forbedrede sig fremad i tredje spor på sidste langside og den sidste halvbane fremme udvendigt for den førende. Til føring i slutningen af sidste sving og vandt ganske let. Bare bedst.

Aalborg – 31. januar 2015

7 UNITED K K endte ude i tredje spor og sad der indtil den efter 650 meter kom ned i andet par udvendigt. Hang godt med og så fin ud. Angreb i tredje spor i slutningen af sidste sving og sejrede ganske let efter en fin præstation. 

Af Carsten Rabjerg.

Danske opdrættere skal bringes endnu mere i fokus. Derfor hædrer Dansk Hestevæddeløb ”Månedens Opdrætter” hver eneste måned. Med hædringen følger en erkendtlighed og en fotoramme.

Månedens Opdrætter kåres ud fra følgende kriterier:

"Hædring som Månedens Opdrætter foretages på baggrund af hest/heste, som er danskopdrættede. Resultater opnået på danske baner tæller. Kun i særlige tilfælde kan resultater opnået i udlandet i eliten tælle med i den samlede vurdering. Hædring kan både finde sted ud fra sportslige resultater opnået af et eller flere opdræt, men kan også finde sted ud fra andre kriterier såsom et stort engagement i opdrætterkredse, et stort arbejde med at udbrede kendskabet til traveravlen eller en anden form for positiv tilførsel til traveravlen.